Hundeejere er truet

Hundeejere er truet af dødsensfarlig bændelorm 14. feb 2014

Dette skyldes fund af rævens dværgbændelorm i dyrenes ekskrementer. Grundet nylige fund længere oppe i Jylland, har Fødevarestyrelsen derfor nu valgt at udvide anbefalingen.

Sygdommen kan være smitsom overfor mennesker. Denne overføres specielt ved kontakt med hundens afføring efter den er blevet smittet af en ræv eller et andet dyr i skoven. Sygdommen kan give nogle forandringer i organerne, som liger ondartede svulster.

Fødevarestyrelsens anbefalinger lyder nu:

• At hunde fra hele landet, der får lov til at færdes frit i naturen (herunder jagthunde), ormebehandles regelmæssigt hver 4. uge.

• At jagthunde, der bruges til gravjagt, vaskes efter jagt.

Fødevarestyrelsen anbefaler endvidere:

• At alle hunde, der kommer fra eller har været i det centrale Europas bjergområder, og som kan have ædt mus eller andre gnavere, ormebehandles en til to dage inden hjemrejsen.

• Du skal kontakte din dyrlæge, hvis du mener, at din hund skal ormebehandles.

Generelle råd der mindsker smitterisikoen:

• Undgå så vidt muligt, at din hund æder mus og andre gnavere, som kan være mellemværter for parasitten.

• Vask din hund når den har været i kontakt med ræve eller rævens ekskrementer.

• Overhold Fødevarestyrelsens køkkenhygiejneanbefalinger om skyl frugt og grønt.

Vedr. udlevering af ormekur til hunde

Ormekur til hunde er omfattet af loven om ordination af receptpligtig medicin. Under normale omstændigheder vil det altid kræve en diagnose, for at man kan udlevere medicinen. Men da det ikke er muligt af stille diagnosen ved at undersøge afføringen, er det tilladt at udlevere ormekuren således at ejerne kan behandle deres hunde hver 4 uge, som foreskrevet fra fødevaredirektoratet.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.